Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Sisteme de încălzire eficiente – care sunt opțiunile?

Atunci când vine vorba despre încălzirea unui spațiu, trebuie să luăm în calcul mai multe sisteme de încălzire eficiente și să optăm pentru cel mai potrivit situației noastre. Alegerea, desigur, o facem  în funcție de bugetul pe care îl avem la dispoziție pentru achiziție și instalare, dar și ținând cont de consumul pe care acesta îl presupune pe termen lung, care se traduce prin facturile pe care le vom avea de plătit.

Așa cum bine știm, „economic” este un lucru relativ, în funcție de cât consideră fiecare normal să cheltuiască pe utilități și care e balanța beneficii vs cheltuială la care se raportează.

Sisteme de încălzire eficiente

Pe piață, există numeroase sisteme de încălzire eficiente, așa că e bine să faci o trecere în revistă a acestora, să îți notezi avantajele și dezavantajele fiecăruia și apoi să alegi varianta potrivită pentru tine. Bineînțeles că cel mai bine ar fi să apelezi la o firmă care îți poate oferi consultanță în acest domeniu și îți poate explica de ce o anumită soluție este mai potrivită în cazul tău.

Astfel, în articolul de față, dorim să îți prezentăm câteva sisteme de încălzire eficiente, dar și sfaturi pentru a profita la maximum de sistemul de încălzire ales.

Centrala termică – alege-o pe cea potrivită, ținând cont de dimensiunea spațiului, dar și de tipul de combustibil (gaz, electricitate). De exemplu, pentru un apartament cu o suprafață între 150-200 mp, este în regulă să optați și pentru o centrală termică de 24 kW sau una de 28 kW.  În ceea ce privește vilele/casele construite pe spații foarte mari și înalte, este mai bine să vă orientați spre centrale termice cu puteri mari și foarte mari. De asemenea, puteți opta pentru modelele de centrale termice doar pentru încălzire și să instalați, separat, și un boiler termoelectric. Trebuie să aveți în vedere că o centrală termică trebuie revizuită la fiecare doi ani.

sisteme de încălzire eficiente

În ceea ce privește centrala electrică, principalul avantaj îl reprezintă randamentul ridicat (99%), întrucât fiecare kwh consumat se transformă în căldură. Folosind curent, centrala electrică nu poluează, neemanând în atmosferă compuși toxici rezultați din procesul de ardere a gazului sau a lemnului/cărbunilor, cum se întâmplă în cazul centralelor termice pe gas sau pe combustibil solid.

Pompa de căldură. Ca definiție, pompele de căldură transferă căldura dintr-un mediu  rece către un mediu cald. Astfel, ele extrag căldura din aer, apă, sol și o transferă într-o încăpere printr-un sistem de radiatoare/ventilconvectoare etc. Ele pot fi folosite atât pentru încălzire cât și răcirea aerului, dar și pentru producerea de apă caldă menajeră (acm). Sunt soluții ecologice la care poate apela oricine.

Cazanele pe combustibil solid sunt ideale pentru zonele unde nu există acces la alimentarea cu GPL sau în cazul în care lemnul/peleții/cărbunii reprezintă un combustibil mult mai accesibil ca preț.

Încălzirea în pardoseală. Investiția inițială este ușor mai mare decât în cazul unui sistem de încălzire tradițional, însă încălzirea în pardoseală are mai multe avantaje, iar costurile se amortizează în timp. Printre beneficiile cele mai importante, amintim:

 • căldura este distribuită uniform  în încăpere, de la nivelul podelei;
 • consumul este mai mic cu 20% până la 40% față de o instalație tradițională;
 • căldura tranzitează corpul uman de la picioare, deci vă veți încălzi mai repede;
 • aveți mai mult spațiu, întrucât mai există calorifere care să vă blocheze pereții, așadar puteri redecora camerele cum doriți.

Principalul dezavantaj: dificultatea de reparații, în cazul unor defecțiuni.

sistem de încălzire în pardoseală

Aparatul de aer condiționat poate fi și o bună modalitate de încălzire a spațiului, în sezonul rece. Îți recomandăm, de exemplu, AC-ul Gree Split G-TECH INVERTER R32 – GWH12AEC, care îți oferă următoarele avantaje:

– funcționare optimă pe timp de iarnă, în regim de încălzire, până la o temperatură exterioară de -22°C;
– Wi-fi Intelligent Control;
– timer: permite setarea orei de pornire și oprire a aerului condiționat;
– dezumidificare.

Panourile solare sunt o investiție ecologică întrucât prin folosirea energiei solare  puteți face economii considerabile în bugetul familiei. Panourile solare se împart în două categorii: cele fotovoltaice care au ca scop generarea de curent electric și cele termice care produc căldură.Folosind energia naturală a soarelui, prin instalarea de panouri solare, nu mai depindeți în mod constant de furnizorii de energie electrică și/sau căldură și totodată protejați și mediul înconjurător. Oricum ai privi, instalarea unor astfel de sisteme atrage după sine doar beneficii.

panou solar viessmann

Cum să obții cât mai multe avantaje de la sistemul tău de încălzire?

Oricât de eficient ar fi sistemul de încălzire ales, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci și tu pentru a menține temperatura ambientală dorită, dar și pentru a reduce consumul energetic. Iată, concret, ce poți face:

 • verifică nivelul de umuditate din locuința ta – umezeala în exces accentuează senzația de frig;
 • fii atent ca toate conductele să fie sigilate/izolate și să nu existe scurgeri;
 • schimbă filtrele de la aparatul de aer condiționat;
 • verifică dacă trebuie făcută aerisirea caloriferelor;
 • asigură-te că locuința ta este corect izolată;
 • ține ușile închise în camerele pe care nu le folosești, pentru a nu pierde căldura (în respectivele camere, poți seta caloriferele la minimum, pentru a economisi);
 • folosește termostatul de cameră.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Dacă aveți nevoie de consultanță în alegerea unui sistem de încălzire, luați legătura cu noi prin email la office@rotherm.ro sau la tel. 0745086450, pentru a discuta mai detaliat  care soluție de încălzire este cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră :). Vă așteptăm și în magazinul nostru online, unde veți descoperi o gamă variate de sisteme de încălzire eficiente, dintre cele enumerate mai sus, pe care le puteți comanda imediat sau vă pot fi aduse la cerere. 

Pentru alte noutăți, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

 

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450