Centrale termice

Locuințele dotate cu centrale termice sunt fără doar și poate mult mai confortabile decât cele racordate la sistemul comun de căldură și apă caldă, deoarece dumneavoastră decideți cum vă gestionați utilitățile.

Cele mai populare centrale termice sunt cele pe gaz natural. Noile directive europene au impus ca modelele de centrale termice să fie dotate cu tehnologia de condensare. Așadar, consumul de energie este redus la minimum, întrucât este folosită atât energia eliberată prin arderea gazelor, cât și cea provenită prin condensarea vaporilor de apă (prin ardere, gazele eliberează hidrogen care se combină cu oxigenul din aer, formând vaporii de apă). În cazul centralelor termice care nu sunt în condensație, vaporii de apă formați sunt eliminați prin coșul de fum, așa încât se pierd resurse importante de energie.

Alegerea centralei termice protrivite trebuie făcută în baza anumitor factori: dimensiunea locuinței, număr de încăperi, număr de băi etc. Întotdeauna consultați-vă cu un expert înainte de a lua o decizie, pentru a vă putea bucura de toate avantajele unei astfel de investiții.

 

Afișez toate cele 74 de rezultate