Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Când și de ce trebuie făcută aerisirea la calorifer?

Se apropie momentul în care vom avea nevoie să repornim căldura în locuințe. Este bine ca, înainte de a fi nevoiți să încălziți casa, să verificați dacă instalația de căldură funcționează bine și dacă e necesar să faceți o aerisire calorifer. Această acțiune este necesară în momentul în care observați că radiatoarele nu se mai încălzesc așa cum trebuie.

Aerisire calorifer: de ce trebuie făcută?

În general, este de preferat să se facă aerisirea caloriferelor la începutul fiecărui sezon rece. Însă, așa cum spuneam, aeririsirea se poate face doar la nevoie, atunci când apar unele probleme precum:

  • caloriferul nu se încălzește sau se încălzește parțial;
  • apar zgomote ciudate din radiator, ca și cum ar bolborosi apa.

De asemenea, se recomandă aerisirea caloriferelor atunci când s-au făcut lucrări recente la sistemul de încălzire.

De ce apar aceste probleme?

Pe timpul verii, atunci când nu pornim sistemul de încălzire, apa din instalații se evaporă pe la încheieturi (fenomen pe care noi nu avem cum să îl depistăm), iar în locul acesteia se formează bule de aer. Cu cât se acumulează mai mult aer, apa rămasă nu mai circulă corect și astfel apar zgomotele sau se observă că radiatorul are zone unde rămâne complet rece.

aerisire calorifer

Cum se face corect o aerisire calorifer?

Depinde de situație. Dacă dețineți o centrală termică proprie, aerisirea se poate face simplu, cu câteva unelte: o șurubelniță, chei pentru robineții caloriferelor și un vas unde se colectează apa.

Iată pașii de urmat:

  • opriți centrala termică;
  • închideți mai întâi robinetul de tur, apoi pe cel de retur, pentru a opri circulația apei;
  • puneți vasul în care veți colecta apa sub aerisitorul caloriferului și deschideți robinetul aerisitorului cu ajutorul unei chei sau a șurubleniței;
  • treptat, deschideți și robinetul de retur: atunci când apa începe să curgă lin, înseamnă că aerul a fost eliminat în totalitate;
  • când apa curge lin, închideți robinetul de aerisire;
  • deschideți, apoi, robinetul de tur;
  • testați caloriferul, repornind centrala.

În cazul în care sunteți legat la un sistem centralizat de încălzire, va trebui să vorbiți cu administratorul blocului sau cu cei de la compania de termoficare pentru a vă ajuta în această privință.

Alte articole asemănătoare:

Calorifere centrală. Alege radiatorul potrivit

Reparații centrale termice

Instalații termice Iași. Rotherm Grup, de peste 20 de ani în serviciul tău

Rotherm Grup asigură lucrări de instalații termice și pune la dispoziția clienților săi echipamente termice pentru încălzirea și climatizarea spațiilor, echipamente pentru tratarea apei și aerului și execută instalații sanitare, de climatizare, ventilare si de gaz.

În fiecare zi facem cunoștință cu cei care, alegându-ne pe noi, aleg confortul, siguranța și cel mai bun raport calitate-preț. De aceea, de-a lungul celor peste 20 de ani de existență, am adăugat în permanență servicii noi, menite să vină în întâmpinarea clienților noștri. Vă rugăm să consultați toată listă de servicii aici.

Pentru a fi la curent cu noutățile, serviciile și produsele noastre, urmăriți-ne și pe pagina de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro