Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Câți BTU trebuie să aibă aerul condiționat?

În funcție de cât de mare e casa sau spațiul pe care vrei să îl răcești, ți se va recomanda un aer condiționat cu o anumită putere de răcire, exprimată în BTU. Acronimul BTU vine de la British Thermal Unit, iar un BTU este egal cu 293 W, respectiv 0.293 kW.

BTU
Aer conditionat – BTU

Așadar, la un calcul matematic simplu, un aparat de aer condiționat de 18000 BTU va răci la o putere de 5.27 kW/oră – de menționat că puterea  se referă la capacitatea de răcire pe oră, adică 9000 BTU/h, 12000 BTU/h etc.

Întrebarea e: cum alegi aparatul de aer condiționat? Ce aspecte trebuie să urmărești? Păi, principalul aspect este dimensiunea spațiului. Într-un spațiu mic, de maximum 25-30 mp, va face față un aparat de aer condiționat de 9000 BTU. Cel de 18000  sau 24000 BTU este recomandat spațiilor mai mari, între 40-70 mp, și mai înalte de 3 m.

Trebuie luat în considerație și faptul că un aparat de aer condiționat va fi ceva mai zgomotos, cu cât puterea de răcire este mai mare. Se poate opta, într-o locuință mare, cu mai multe încăperi, și la instalarea unui aparat de aer condiționat de putere mică în fiecare cameră pe care o utilizați.

Atunci când te-ai hotărât asupra unui produs, nu ezita să ceri înainte toate lămuririle unei echipe de experți. Pe lângă achiziționarea aparatului de aer condiționat potrivit, trebuie să te gândești și la aspectele legate de poziționarea lui, dimensiunea kitului de evacuare etc.

O altă caracteristică pe care trebuie să o urmăriți când alegeți un aparat de aer condiționat este ca valorile EER/SEER (rata de eficiență energetică/sezonală) și COP/SCOP (coeficientul de performanță/sezonal) să fie cât mai ridicate. Aceștia sunt parametrii de eficiență în baza cărora se stabilește, pe eticheta energetică, clasa în care se încadrează aparatul de aer condiționat. Ca idee, un scor EER de peste 3.2 încadrează produsul la clasa de energie A, în timp ce un scor de 2 îl încadrează în ultima clasa de eficineșă energetică – G.

La achiziționarea oricărui aparat, gândiți-vă întotdeauna în perspectivă – un preț mai mare, pentru un produs care va consuma mai puțin, înseamnă, de fapt, economie pe termen lung, întrucât investiția se va amortiza în timp.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450