Un sistem de încălzire în pardoseală este una dintre cele mai bune investiții pe care vrei să o faci pentru casa și familia ta. Acesta presupune că nu vei mai avea nevoie de calorifere, pentru că toate țevile care conduc căldura trec pe sub pardoseală. În felul ăsta, nu mai sunt necesare caloriferele care ocupă un spațiu destul de important și care, uneori, pot afecta și aspectul încăperii.
Investiția inițială este ușor mai mare decât în cazul unui sistem de încălzire tradițional, însă încălzirea în pardoseală are mai multe avantaje, iar costurile se amortizează în timp.
Printre beneficiile cele mai importante, amintim:
- căldura este distribuită uniform în încăpere, de la nivelul podelei
- consumul este mai mic cu 20% până la 40% față de o instalație tradițională
- căldura tranzitează corpul uman de la picioare, deci vă veți încălzi mai repede
- aveți mai mult spațiu, întrucât mai există calorifere care să vă blocheze pereții, așadar puteri redecora camerele cum doriți
Ca orice lucru, desigur că există și câteva dezavantaje ale acestui sistem:
- investiția inițială mai ridicată
- dificultatea de reparații, în cazul unor defecțiuni
Un sistem de încălzire în pardoseală clasic este compus, în general, din următoarele elemente: un distribuitor, conducte, suporți de îndoire pentru țevi, conectori, vană de amestec, un sistem de reglare și control al temperaturii etc.
Când vă decideți asupra unui astfel de sistem, trebuie să aveți în vedere și ce fel de parchet sau gresie veți pune peste conductele de căldură din pardoseală. Trebuie să vă asigurați la producător că parchetul sau gresia respective sunt compatibile cu un sistem de încălzire în pardoseală, în sensul că rezistă la temperaturi înalte.
Dacă locuința unde vreți un astfel de sistem este în construcție, asigurați-vă că înainte de a vă ocupă de sistemul deîncălzire în aprdoseală, s-a făcut izolația casei și s-au pus la punct instalațiile de apă rece și cea sanitară.
Împreună cu instalatorul, veți stabili locul distribuitorului de căldură, zonele de legătură (de ex. livingul cu bucătăria, baia cu holul, dormitoarele între ele etc.) și alte aspecte legate de buna funcționalitatea a sistemului, în funcție de condițiile fizice ale fiecărei construcții.
Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Dacă v-ați hotărât să instalați un sistem de încălzire în pardoseală, luați legătura cu noi prin email la office@rotherm.ro sau la tel. 0745086450, pentru a discuta mai detaliat care soluție de încălzire este cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră :).
Pentru alte noutăți, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.