Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Putere calorică lemn versus putere calorică peleți

Centrala pe combustibil solid este o alegerea perfectă pentru cei care locuiesc la casă și nu vor să mai folosească soba pentru încălzire. Cu ajutorului unei astfel de centrale, ai și la casă confortul de la bloc: căldură fără miros de fum în casă, apă caldă menajeră, posibilitatea de a seta căldură la temperatura dorită șamd.

putere calorică lemn

Înainte de a achiziționa centrala pe combustibil solid, trebuie să iei în considerare ce tip de combustibil te avantajează cel mai mult din punct de vedere al costurilor, ținând cont și de puterea lui calorică. Te poți orienta și spre modelele care funcționează pe combustibil solid mixt, cum ar fi acestea.

Putere calorică lemn – care tip de lemn e cel mai bun pentru încălzire?

Puterea calorică a unui combustibil exprimă cantitatea de energie eliberată în timpul arderii complete a unei unități de masă a unui combustibil. Conținutul de umiditate al lemnului modifică puterea calorică a acestuia, scăzându-i eficiența. O parte din energia eliberată în timpul procesului de ardere este cheltuită în evaporarea apei și, prin urmare, nu este folosită pentru încălzirea propriu-zisă.  Pentru a fi sigur puterea calorică a lemnului va fi cât mai bună, alege lemnele cu o umiditate undeva la 20%.

sursă tabel: ferroli.com

Care este puterea calorică a peleților?

Combustibilii de tip peleți sunt biocombustibili obținuți din materie organică comprimată sau biomasă. Peleții pot fi fabricați din oricare dintre cele cinci categorii generale de biomasă: deșeuri industriale și coproduse, deșeuri alimentare, reziduuri agricole, culturi energetice și cherestea netratate.

Peleții de lemn sunt cel mai comun tip de combustibil și, în general, sunt fabricați din rumeguș compactat și deșeuri industriale rezultate în urma măcinării de cherestea, a fabricării produselor din lemn și a mobilierului etc.

Spre deosebire de lemnul brut, peleții tind să fie mai eficienți, întrucât umiditatea lor este controlată, ard complet și, prin urmare, au o putere calorică mai mare versus putere calorică lemn. Conținutul energetic al peleților din lemn este de aproximativ 4 până la 5.6 kwh/kg.

Pe de altă parte, lemnul este, încă, cel mai la îndemână tip de combustibil la îndemâna celor mai multe dintre gospodăriile din țară.

În principiu, alegerea unei centrale pe combustibil solid depinde mai mult de ceea ce considerați mai potrivit și de ceea ce vă recomandă și instalatorul.

Sperăm că acest articol ți-a fost de ajutor. Dacă ai nevoie de consultanță în alegerea unui sistem de încălzire, ia legătura cu noi prin email la office@rotherm.ro sau la tel. 0745086450.

Te invităm și în magazinul nostru online, unde vei descoperi o gamă variatp de sisteme de încălzire eficiente, dintre cele enumerate mai sus, pe care le poți comanda imediat sau care îți pot fi aduse la cerere. 

Pentru alte noutăți, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

 

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450