Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Care e diferența dintre un panou solar presurizat și unul nepresurizat?

Ce diferențe există între un panou solar presurizat și un panou solar nepresurizat? Haideți să vedem caracteristicile fiecărui tip de panou solar, pentru a te putea decide care soluție este cea potrivită pentru tine.

Panou solar presurizat versus panou solar nepresurizat

Atât panou solar presurizat, cât și panoul solar nepresurizat sunt folosite pentru a produce apă caldă menajeră. Diferența dintre cele două tipuri de panouri constă în modul lor de fabricare, costuri de achiziție și specificații legate de montaj.

Cum e fabricat un panou solar presurizat?

Panoul solar presurizat se bazează pe tehnologia Heat Pipe. Tubul este compus din două straturi de sticlă, cu vid între ele. Primul strat este din sticlă borosilicată, care permite celui de al doilea strat să absoarbă radiația solară.

Mai simplu spus, principiul de funcționare al încalzitorului solar presurizat se bazează pe schimbul de energie dintre colector și apă din rezervor. Pe măsură ce tuburile vidate absorb energia solară, țeava heat pipe (realizată din cupru) va transfera căldura către apa din rezervor. În acest fel apa rece este încălzită în mod constant. Instalația este presurizată, apa caldă este furnizată sub presiune, fără a fi necesară utilizarea unei pompe. Nu sunt necesare

Cum e fabricat un panou solar nepresurizat?

Panourile solare nepresurizate pentru încălzirea apei se bazează pe circulația naturală a apei între tuburile vidate și rezervorul de apă. Pe măsură ce apa din tuburile vidate se încălzește, aceasta se ridică în mod natural în rezervor, în timp ce apa rece din rezervor curge în tuburile vidate, determinând circulația în tot sistemul.

Din acest motiv, este recmandat ca aceste tipuri de panouri să fie montate, de obicei, pe cel mai înalt punct al acoperișului, presiunea apei  fiind mai mică sau mai mare în funcție de înălțimea la care a fost montant panoul.

În ceea ce privește costurile, panoul solar nepresurizat are un preț mai mic comparativ cu panoul solar presurizat, pentru că nu dispune de țeava heat pipe, însă poate presupune anumite cheltuieli suplimentare, cum ar fi o pompă electrică (pentru a vă asigura o presiune normală a apei).

Ce panou solar presurizat sau nepresurizat recomandăm?

Alegerea tipului de panou solar depinde de investiția pe care sunteți dispuși să o faceți, de specificul locuinței. Înainte de a comanda un tip de panou, cereți sfatul unui specialist în domeniu, care este în măsură să vă recomande produsul potrivit.

La cerere, Rotherm Grup vă pune la dispoziție, la cerere, modelul de panou solar presurizat Ecoheat și modelul de panou nepresurizat Ecosole, produse de compania Ferroli.

Servicii montaj panou solar presurizat și nepresurizat

Montaj panouri solare presurizate

De exemplu, în cazul panourilor presurizate (care pot fi folosite pe tot timpul anului) trebuie să fiți atenți să se folosească pasta termoconductoare atunci când se montează tuburile, pentru a evita corodoarea în timp a heat pipe-ului, dar și un transfer mai mic de căldură. Odată montant panoul, trebuie să alimentați instalația cu apă și să așteptați aproximativ 8 ore pentru ca apa să ajungă la o temperatură de minimum 40 grade celsius (timpul fluctuează și în funcție de puterea soarelui).

Montaj panouri solare nepresurizate

În ceea ce privește panoul nepresurizat, după montare, alimentarea sistemului cu apă trebuie făcut fie înainte de răsăritul soarelui, fie după apus. Însă niciodată în plină zi, când șocul termic (tuburile foarte fierbinți de la căldura solara, apa de temperatură redusă) poate cauza spargerea tuburilor. Alimentarea cu apă rece nu trebuie întreruptă niciodată.

Firma de instalații termice Rotherm Grup îți oferă consiliere, dar și o echipă tehnică pregătită să te ajute cu partea de montaj panouri solare. Pentru consultare și cerere de ofertă, nu ezita să ne contactezi la tel. Comercial+Montaj: 0745 086 450 sau pe email: office@rotherm.ro.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450