Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Montaj panou solar

Panourile solare sunt o investiție ecologică întrucât prin folosirea energiei solare puteți face economii considerabile în bugetul familiei. Panourile solare se împart în două categorii: cele fotovoltaice care au ca scop generarea de curent electric și cele termice care produc căldură. Folosind energia naturală a soarelui, prin instalarea de panouri solare, nu mai depindeți în mod constant de furnizorii de energie electrică și/sau căldură și totodată protejați și mediul înconjurător. Oricum ai privi, instalarea unor astfel de sisteme atrage după sine doar beneficii. Descoperiți, în cele ce urmează ce presupune un montaj panou solar.

montaj panou solar

Montaj panouri solare

Firma de instalații termice Rotherm Grup vă oferă consiliere, dar și o echipă tehnică pregătită să vă ajute cu partea de montaj panouri solare. Montarea unui astfel de panou nu este foarte dificilă, însă presupune respectarea unor detalii (unghiul de montare, suprafața, uneletele potrivite etc.). În afară de montarea propriu-zisă a panourilor, trebuie să aveți în vedere că trebuie făcute și legăturile cu instalația din casă, lucru de care e bine să se ocupe un instalator cu experință în montajul panourilor solare. (Ca în cazul oricărui sistem de instalații, este ideal să lucrați cu o echipă de specialiști, pentru a vă asigura că nu riscați să distrugeți panoul sau să fie montant defectuos și astfel să nu funcționeze în parametri.)

Există modele de panouri solare presurizate și nepresurizate, iar pentru fiecare tip trebuie să cunoști foarte bine modul de montare, dar și etapele pe care trebuie să le urmezi după montaj.

Montaj panouri solare presurizate

De exemplu, în cazul panourilor presurizate (care pot fi folosite pe tot timpul anului) trebuie să fiți atenți să se folosească pasta termoconductoare atunci când se montează tuburile, pentru a evita corodoarea în timp a heat pipe-ului, dar și un transfer mai mic de căldură. Odată montant panoul, trebuie să alimentați instalația cu apă și să așteptați aproximativ 8 ore pentru ca apa să ajungă la o temperatură de minimum 40 grade celsius (timpul fluctuează și în funcție de puterea soarelui).

Montaj panouri solare nepresurizate

În ceea ce privește panoul nepresurizat, după montare, alimentarea sistemului cu apă trebuie fpcut fie înainte de răsăritul soarelui, fie după apus. Însă niciodată în plină zi, când șocul termic (tuburile foarte fierbinți de la căldura solara, apa de temperatură redusă) poate cauza spargerea tuburilor. Alimentarea cu apă rece nu trebuie întreruptă niciodată.

Dacă v-ați decis să vă instalați un astfel de sistem , iată ce modele de panouri solare vă recomandăm. Pentru consultare și cerere de ofertă, nu ezitați să ne contactați la tel. Comercial+Montaj: 0745 086 450 sau pe email: office@rotherm.ro.

Investiția în sistemele de panouri solare, fie că vorbim de panourile fotovoltaice, fie că vorbim de colectorii solari este pe termen lung. Majoritatea acestor sisteme au până la 20 de ani garanție, iar costurile privind achiziționarea lor și montajul sunt oricum recuperate prin valoare mai mică a facturilor la energia electrică. Aveți însă grijă să faceți un montaj panouri solare cu o echipă de profesioniști.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

 

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450