Comercial+Montaj: 0745 086 450 | Service: 0736 382 138
0

Niciun produs în coș.

Sistemele cu panouri solare: cum funcționează ?

Sistemele cu panouri solare sunt printre cele mai bune investiții pe care le puteți face pentru casa dumneavostră și chiar și pentru bugetul familiei.

sistemele cu panouri solare
sistemele cu panouri solare

Soarele este o sursă inepuizabilă de energie de care, din păcate, nu profităm suficient. La nivel global, aproximativ 1% din energia solară este folosită de oameni, în condițiile în care soarele produce energie suficientă să aprindă 2880 de trilioane de becuri. Sau, după alte calcule, dacă fiecare om de pe planetă (peste 7 miliarde de oameni) ar avea un bec luminat cu ajutorul energiei solare, acesta ar străluci pe parcursul întregii vieții respectivului om.

Deși încă nu folosim energia solară într-un procent mare, din ce în ce mai multe gospodării sau industrii se îndreptă către aceast trend. În acest scop, au fost inventate panourile solare, folosite fie doar pentru apă caldă, fie și pentru creare de energie electrică.

Panourile solare pot și de mai multe tipuri: fotovoltaice sau termice, în funcție de scopul pentru care vor fi utilizate, așa cum am menționat mai sus.

Panourile solare fotovoltaice transformă energia solară în energie electrică, în timp ce panourile solare termice o transformă, desigur, în energie termică (căldură).

Cum funcționează fiecare tip de panou?

  1. Panourile fotovoltaice sunt compuse dintr-o serie de celule solare care captează fotonii (particule de lumină solară). Fiecare foton are o încărcătura electrică pe care celulele solare o înmagazinează și o transferă mai departe prin intermediul cablurilor de care sunt legate. Celula solară produce energie în timp real, adică poate fi folosită direct, sau poate fi stocată în acumulatori. Ca în orice domeniu, celule solare au garanții diferite și eficiențe diferite, în funcție de modul lor de construcție: monocristaline, policristaline etc. Următiți caracteristicile tehnice a panourilor atunci când le achiziționați și întrebați producătorii sau distribuitorii pentru a fi siguri că faceți alegerea cea mai bună.
  2. Panourile termice, pe de altă parte, sunt compuse din colectori solari care transformă energia solară în energie termică pe care o transferă, mai departe unui agent (apă). La fel ca și în cazul panourilor fotovoltaice, energia termică poate fi folosită direct (apă caldă curentă) sau poate fi stocată. Ca mod de construcție, există mai multe modele de colectori, însă acum ne vom opri doar asupra panourilor solare cu tuburi vidate, întrucât ele oferă cel mai bun randament. Un astfel de colector este alcătuit dintr-o serie de tuburi, așezate paralel. Fiecare tub este la rândul său alcătuit din alte două tuburi de sticlă mai mici, separate prin vid. Tubul interior este acoperit de suprafața absorbantă, prin care circulă agentul termic. Suprafața absorbantă este așezată în așa fel încât captarea energiei solare să fie posibilă pe parcursul întregii zile.

Investiția în sistemele de panouri solare, fie că vorbim de panourile fotovoltaice, fie că vorbim de colectorii solari este pe termen lung. Majoritatea acestor sisteme au până la 20 de ani garanție, iar costurile privind achiziționarea lor și montajul sunt oricum recuperate prin valoare mai mică a facturilor la energia electrică.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele de climatizare achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Comercial: 0745 086 450
Service (urgențe): 0736 382 138/ 0730 591 356 / 0730 591 352
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450