Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Cum alegi o centrală termică potrivită pentru casa ta?

O centrală termică trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a fi cu adevărat utilă. Dincolo de a fi o simplă soluție pentru încălzirea locuinței, fără a mai depinde de sistemul centralizat, centrala termică trebuie să aibă câteva caracteristici estențiale pentru a face față cerințelor dumneavoastră.

centrala termica
centrala termica

După cum bine ați intuit, o centrală termică trebuie aleasă în funcție de  suprafața locuinței/spațiului unde urmează să fie instalată. Astfel, pentru un apartament cu o suprafață între 150-200 mp, este în regulă să optați și pentru o centrală termică de 24 kW sau una de 28 kW. Desigur că, un alt criteriu pe care trebuie să îl aveți în vedere, sunt consumatorii de apă caldă și numărul încăperilor (băi, bucătării). Dacă sunt mulți consumatori de apă caldă, atunci trebuie să vă orientați după o centrală cu o putere mai mare, de 32 kW sau peste. Ori să vă gândiți la o centrală termică cu un boiler incorporat, în cazul în care aveți mulți consumatori de apă caldă (mai multe băi, chiuvete, dușuri care sunt folosite, de obicei, simultan). 

În ceea ce privește vilele/casele construite pe spații foarte mari și înalte, este mai bine să vă orientați spre centrale termice cu puteri mari și foarte mari. Găsiți pe piață centrale termice cu puteri variate, chiar de până la 550 kW, cum este și modelul New Condens 550 FS, de la Ferroli. De asemenea, puteți opta pentru modelele de centrale termice doar pentru încălzire și să instalați, separat, și un boiler termoelectric.

Un alt aspect pe care e bine să îl discutați cu specialistul este tipul de centrală termică potrivit, respectiv centrală murală sau centrală în pardoseală. În general, a doua variantă este mai potrivită caselor/vilelor, întrucât sunt mai puternice și fac mai bine față unor suprafețe generoase. Desigur, oricând există și posibilitatea instalării unui sistem de încălzire în pardoseală, despre care puteți citi mai multe aici.

Informațiile prezentate sunt orientative. Cel mai bine este să apelați la o firmă autorizată care să vă facă un calcul exact, având în vedere specificul locuinței dumneavoastră. 

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

 

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450