Comercial+Montaj: 0745 086 450 | Service: 0736 382 138
0

Niciun produs în coș.

Cum alegi caloriferul potrivit pentru locuința ta

Cum alegi caloriferul potrivit pentru locuința ta, având în vedere că  toate elementele care compun sistemul de încălzire, de la centrala termică, până la calorifere, trebuie să funcționeze într-o sinergie perfectă.

Mai mult decât atât, piața instalțiilor termice abundă de variante și modele care mai de care diferite prin formă, putere sau material de construcție, astfel încât alegerea unui calorifer sau a altuia devine și mai dificilă.

cum alegi caloriferul potrivit
cum alegi caloriferul potrivit

Să o luăm cu începutul: tipul de material folosit. Astăzi, pe piață, există radiatoare din oțel, fontă sau aluminiu, fiecare aducând după sine o serie de beneficii: în timp ce unele se încălzesc mai ușor, altele mențin mai bine căldura. Desigur, luăm în calcul și componenta financiară: cele de aluminiu sunt mai ieftine decât cele de fontă, în timp ce caloriferele din oțel se află undeva la mijloc.

Caloriferele din fontă sunt foarte grele, au un preț mai ridicat, însă păstrează căldura cel mai bine. În plus, spre deosebire de celelalte două variante, caloriferul din fontă va rezista un timp mai îndelungat, fiind mai rezistent la coroziune și șocuri mecanice.

Caloriferele din oțel sunt de asemenea rezistente și sunt apreciate pentru că rezistă la temperaturi foarte înalte și distribuie destul de repede căldura în încăpere. Sunt mai ieftine decât cele din fontă și au o garanție destul de mare, aproximativ 10 ani.

Calorifele din aluminiu sunt ușor de manipulat și de instalat. Au o garanție aproape la fel de mare ca și cele din fontă. Se încălzesc foarte ușor, însă nu păstrează căldura la fel de mult ca cele din fontă sau oțel. Materialul din care sunt construite permite o varietate mai mare de modele, designuri, astfel încât se încadrează foarte ușor în aproape orice stil de amenajare.

După ce ați stabilit tipul de material pe care îl preferați, trebuie să vă gândiți la dimensiunea încăperilor în care urmează să montați caloriferele. În funcție de aceste coordonate, instalatorul cu care colaborați vă va sfătui să alegeți atât locul în care să fie montant, cât și mărimea potrivită a caloriferului. Pe piață, veți găsi toate dimensiunile necesare, de la înălțimi de 400 mm până la 900 mm etc. și lungimi de la 400 mm până la 3000 mm, în funcție de producătorul ales.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele de climatizare achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Comercial: 0745 086 450
Service (urgențe): 0736 382 138/ 0730 591 356 / 0730 591 352
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450