Comercial+Montaj: 0745 086 450 | Service: 0736 382 138
0

Niciun produs în coș.

Centrală pe lemne Viessmann

Viessmann este o companie fondată de Johann Viessmann, în anul 1917 și care a cunoscut, de atunci, o dezvoltare incredibilă, ajungând în prezent la peste 12000 de angajați. Este una dintre cele mai apreciate și cunoscute firme din industria instalațiilor termice. De la centrala termică pe gaz, până la centrală pe lemne Viessmann, toate produsele produse sub acest brand beneficiază de același standard al calității.

Centrală pe lemne Viessmann: descoperă ce te avantajează

„O alternativă economica la prețurile energiei de astăzi, este un sistem de încălzire pe lemne, luând în considerare valoarea totală a investiției. Cazanele pe combustibil solid Viessmann sunt extrem de eficiente și economice. Cazanele pe combustibil solid Viessmann sunt adecvate ca sursă de căldură singură, precum și ca supliment la cazanele pe combustibil lichid sau pe gazos. Utilizarea unui cazan pe lemne reduce costul cu combustibilii lichizi și gazosi în mod semnificativ și se amortizează într–un timp scurt. La urma urmei, reprezintă o contribuție activă la protecția mediului inconjurator: Incalzirea cu lemne este CO2 neutră. Acest lucru înseamnă că este eliberată în mediu doar cantitatea de dioxid de carbon pe care lemnul a absorbit–o în timpul creșterii sale.” (sursa: viessmann.ro)

În gama de cazane pe combustibil solid de la Viessmann, vrem să să prezentăm câteva modele disponibile, la cerere, și pe site-ul nostru (www.rotherm.ro). Înainte de prezentarea modelelor, iată și câteva informații tehnice care vă pot ajuta în alegerea produsului ideal pentru dumneavoastră:

Centrală pe lemne cu gazeificare. Prin construcția specială a drumurilor de fum și a utilizării unui ventilator de exaustare, buștenii de lemn sunt aduși în starea de „gazeificare” (procesul în care hidrocarburile ușoare sunt degajate din lemn și participă la ardere), acest lucru presupunând o ardere mai eficientă a lemnului. Practic, flacăra nu arde lemnul direct, așa cum se întâmplă în sobă, ci gazele pe care acesta le degajă.

Ce avantaje are un cazan termic pe lemne cu gazeificare:

  1. Este o metodă avantajoasă pentru încălzirea locuinței, superioară sobelor clasice
  2. Procesul de gazeificare asigură economisirea cantității de lemn folosite pentru încălzire
  3. Asigură un randament de 80-90%
  4. Este ecologic, întrucât fumul degajat conține mult mai puține particule toxice nearse
  5. Arderea lentă și randamentul ridicat presupune  alimentarea mai rară cu combustibil

Centrală pe lemne Viessmann. Atunci când vreți să achiziționati centrala pe combustibil solid, trebuie să vă gândiți ce timp de combustibil vă avantajează cel mai mult din punct de vedere al costurilor. Lemnul de foc este ideal pentru toţi cei care îşi pot procura singuri combustibilul. Lemnul trebuie uscat în mod corespunzător, aşadar depozitat şi trebuie să prezinte, pe cât posibil, o umiditate reziduală redusă. În plus, este nevoie de un acumulator de agent termic pentru a asigura o alimentare continuă cu energie termică.

Cazanul pe peleți. Peleții sunt un combustibil ieftin și care poluează mai puțin. Peleții sunt un produs din lemn, mai precis din resturi de lemn, rumeguș. Sunt, practic, produse reciclate din deșeuri lemnoase. Aceste deșeuri lemnoase sunt presate în niște mașini speciale, oferindu-le aspectul specific. Peleții pot fi de dimensiuni diferite. Peleții astfel obținuți au o putere calorică foarte mare.

Pentru a vă asigura că alegeți un produs de calitate, asigurați-vă că ambalajul nu este denaturat și că nu există impurități. De asemenea, pentru a testa calitatea peleților, adugați câteva bucăți în apă – dacă sunt de calitate superioară, vor pluti la suprafața apei.

Modele centrală pe lemne Viessmann (și peleți)

Cazan pe lemn cu gazeificare Vitoligno 100-S. Vitoligno 100-S este un cazan pe lemn cu gazeificare, compact şi la un preţ atractiv, adecvat atât pentru o funcţionare în regim monovalent cât şi în regim bivalent (în completarea unei instalaţii termice pe gaz sau combustibil lichid. Cazan cu functionare pe lemn cu gazeificare, putere nominală: 23 până la 45 kW.

Cazan pe bucăți de lemn – VITOLIGNO 150-S. Vitoligno 150-S este un cazan pe lemn cu gazeificare, compact și la un preț atractiv, adecvat atât pentru o funcționare în regim monovalent cât și în regim bivalent (în completarea unei instalații termice pe gaz sau combustibil lichid).

Centrală pe lemne Viessmann – Vitoligno 100-S. Vitoligno 100–S are o camera de încarcare mare, putând fi alimentat cu bucăţi de lemn cu o lungime de până la 50 centimetri. Cu un volum de umplere de până la 353 litri, timpii de aşteptare până la realimentare se pot întinde la peste 8 ore.

Cazanul Vitoligno 300-C, pe peleți. Centrală termică compactă pe peleți, complet automatizat. Putere termică nominală: 2,4 până la 48 kW, în imagine: Vitoligno 300-C, 2,4 până la 12 kW.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Dacă v-ați hotărât să optați pentru o centrală electrică, luați legătura cu noi prin email la office@rotherm.ro sau la tel. 0745086450, pentru a discuta mai detaliat  care soluție de încălzire este cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră :).

Pentru alte noutăți, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

 

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele de climatizare achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Comercial: 0745 086 450
Service (urgențe): 0736 382 138/ 0730 591 356 / 0730 591 352
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450