Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Centrala pe combustibil solid. Ghid de alegere

Centrala pe combustibil solid este o alegerea perfectă pentru cei care locuiesc la casă și nu vor să mai folosească soba pentru încălzire. Cu ajutorului unei astfel de centrale ai și la casă confortul de la bloc: căldură fără miros de fum în casă, apă caldă menajeră, posibilitatea de a seta căldură la temperatura dorită etc.

centrala pe combustibil solid
centrala pe combustibil solid

Astăzi, există mai multe variante de centrale pe combustibil solid: pe lemne, pe cărbune, pe peleți sau modele care permit utilizarea mai multor tipuri de combustibil solid, inclusiv resturi forestiere etc. De asemenea, mai există și modele de cazane cu gazeificare pe lemne.

Atunci când vreți să achiziționati centrala pe combustibil solid, trebuie să vă gândiți ce timp de combustibil vă avantajează cel mai mult din punct de vedere al costurilor. Vă puteți orienta și spre modelele care funcționează cu combustibil solid mixt, cum ar fi acesta.

În ceea ce privește cazanul cu gazeificare pe lemne, acesta presupune folosirea doar a lemnului foarte bine uscat. Gazeificarea nu presupune arderea directă a lemnului, ci procesul în care hidrocarburile ușoare sunt degajate din lemn și participă la ardere. Acest lucru presupune un randament ridicat al cazanului( în jur de 80-90%) și economie în ceea ce privește consumul de lemn, spre deosebire de o sobă clasică. O astfel de centrală nici nu poluează la fel de mult, întrucât fumul este „curat”, fiind prezente foarte puține elemente nocive.

În afară de tipul de combustibil solid folosit, pe piață veți găsi cazane din fontă sau din oțel. Diferența dintre un cazan din oțel și unul din fontă constă în modul lor de construcție, monobloc, respectiv elemenți. Desigur, cele din fontă sunt mai rezistente în timp, fiind mai puțin sensibile la șocurile mecanice și sunt mai ușor de instalat și demontat. Și costurile de întreținere sunt mai mici. Pe cealaltă parte, cazanele din oțel sunt rezistente la temperaturile foarte ridicate, având capacitate termică foarte mare de sute sau mii de kW și sunt mai ieftine decât cele din fontă. Ambele tipuri prezintă un risc de înfundare mic.

În principiu, alegerea unei centrale pe combustibil solid depinde mai mult de ceea ce considerați mai potrivit și de ceea ce vă recomandă și instalatorul. Trebuie să țineți cont că instalarea unui astfel de cazan presupune o investiție inițială mai mare, întrucât instalarea presupune un proces mai complex: pe lângă centrala propriu-zisă sunt necesare și vase de expansiune, pompe sau boilere – chestiuni pe care le veți discuta în detaliu cu firma sau instalatorul cu care colaborați (obligatoriu cu autorizație ISCIR).

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450