Comercial+Montaj: 0745 086 450
0

Niciun produs în coș.

Centrală electrică: ce avantaje are și ce modele îți propunem?

Dacă ești în căutarea unei soluții de încălzire ecologică și care să îți încălzească rapid și eficient casa, atunci poate ar trebui să îți îndrepți atenția spre o centrală electrică.

Ca orice sistem de încălzire, centrala termică presupune o investiție inițială (costul centralei propriu-zise, montajul, costuri de întreținere etc.) pe care trebuie să le discutați cu specialiștii în instalații termice.

Centrală electrică – avantaje

Principalul avantaj al centralelor electrice îl reprezintă randamentul ridicat (99%), întrucât fiecare kwh consumat se transformă în căldură. Dacă folosiți energie eoliană, atunci este important să știți că centrala termică electrică funcționează cu cu acest tip de energie, acesta fiind un alt avantaj important.

Folosind curent, centrala electrică nu poluează, neemanând în atmosferă compuși toxici rezultați din procesul de ardere a gazului sau a lemnului/cărbunilor, cum se întâmplă în cazul centralelor termice pe gas sau pe combustibil solid.

De asemenea, spre deosebire de centralele termie pe gaz, de exemplu, centrala termică electrică încălzește și produce apă caldă menajeră mult mai rapid.

În ceea ce privește întreținerea și reviziile, o centrală electrică nu va necesita la fel de multe revizii precum una pe gaz. Este potrivită oricărei locuințe, fiind o centrală micuță și ușor de adaptat.

Nefiind necesară racordarea la gaz, centralele electrice pot fi utilizate și în zone unde nu există conducte de gaz. Ea consumă doar curent electric.

Dezavantaje

Pentru că nu pot exista doar avantaje, oricât de mult ne-am dori, trebuie să țineți cont de câteva mici neajunsuri în ceea ce privește achiziționarea unei centrale electrice:

– costul la factura electrică va fi ridicat, având în vedere că alte forme de combustibil sunt mai ieftine (gaz, lemn). Din acest motiv, acest tip de centrală termică este mai avantajos într-o locuință mică, care nu necesită un consum de apă caldă ridicat și nici spațiu prea mare pentru încălzit.

Centrală electrică Ferroli LEB TS

Centralele murale electrice Ferroli LEB TS sunt echipamente pentru producția de agent termic de încălzire, fiind o soluție alternativă la variantele convenționale cu combustibil gazos, solid sau lichid.

Prin construcția deosebită a elementelor de încălzire cât și a modului de gestionare a procesului  de producție a apei calde gestionat de către microprocesor, centralele electrice Ferroli LEB TS sunt  unele din cele mai eficiente echipamente termicem cu un randament de până la 99,5%.

Gama de puteri pe care aceste echipamente le acoperă (6 – 28 kW) cât și  posibilitatea de multiplicare a acestora prin cascadare, asigură  soluții tehnice adaptate pentru o gama largă de aplicații domestice sau industriale.

Cu un afișaj digital de mari dimensiuni, simplu și intuitiv, se poate accesa rapid meniul de utilizare cât și selectarea parametrilor de funcționare .

Construcția robustă și fiabilă a centralelor electrice Ferroli LEB TS realizează încălzirea agentului primar la temperatura dorită, cu ajutorul elementelor încălzitoare. Elementul încălzitor al centralelor este format din rezistențe electrice, iar selectarea treptei de putere se face în mod gradual în funcție de necesarul termic. În plus, softul centralei permite funcționarea alternativă a elementelor pentru creșterea fiabilității în utilizare.

Pentru un confort superior, centralele electrice Ferroli LEB TS permit prepararea în regim prioritar a apei calde menajere, utilizând un boiler indirect (ex: Ecounit WT)

Cu o placă electronică de ultimă generație, centrala electrică LEB TS permite, în plus, gestionarea unui sistem de încălzire în pardoseală, cât și programarea perioadei de funcționare grație cronocomandei încorporate.

VERSIUNI DISPONIBILE

  • LEB TS 06
  • LEB TS 7,5
  • LEB TS 09
  • LEB TS 12
  • LEB TS 15
  • LEB TS 18
  • LEB TS 21
  • LEB TS 24
  • LEB TS 28

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Dacă v-ați hotărât să optați pentru o centrală electrică, luați legătura cu noi prin email la office@rotherm.ro sau la tel. 0745086450, pentru a discuta mai detaliat  care soluție de încălzire este cea mai avantajoasă pentru dumneavoastră :).

Pentru alte noutăți, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele de climatizare achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Comercial: 0745 086 450
Service (urgențe): 0736 382 138/ 0730 591 356 / 0730 591 352
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450