Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Ce sunt vasele de expansiune și la ce vă ajută ?

Probabil că ați auzit de mai multe ori vorbindu-se despre ce sunt vasele de expansiune, care este importanța lor  pentru instalația de încălzire sau cea sanitară, dar nu ați înțeles de ce.

Ce sunt vasele de expansiune
Ce sunt vasele de expansiune

Ca o definițe simplă și concretă, vasele de expansiune acționează ca un amortizor ce permite reglarea presiunii din sistemul de încălzire sau sanitar, astfel încât aceasta să fie în limite normale (nici prea mare, nici prea mică). Acest lucru asigură buna funcționare a sistemului.
Dar să vedem mai exact cum se realizează acest lucru: orice sistem care utilizează fluide sau gaze are nevoie de un vas de expaniune dintr-un motiv foarte simplu. Atunci când lichidul sau gazul se încălzește, își mărește volumul, ceea ce poate duce la explozie. Pentru a preveni această situație, este necesară instalarea unui vas de expansiune care, prin însăși denumirea lui (expaniune), extinde volumul total al sistemului, astfel încât lichidul sau gazul să aibă suficient „loc” să crească în volum.
Sunt două tipuri de vase de expansiune: închise și deschise. Cele închise sunt folosite cel mai des, așadar vom da câteva detalii despre ele. Un vas de expansiune închis are două camere: una dintre camere este umplută cu fluidul din sistem (apă, gaz), iar cealaltă este umplută cu aer. Cele două camere sunt separate printr-o membrană de cauciuc. Atunci când temperatura crește, iar volum lichidului crește, membrana, fiind flexibilă, se va modifica în sensul creșterii volumului, pentru a regla presiunea din sistem.
Vasele de expansiune sunt folosite în mai toate sistemele de încălzire sau producere de apă caldă. De la instalații de climatizare auto, până la centrale termice și sisteme cu hidrofoare.
Când vă hotărâți asupra unui vas de expansiune, fiți atenți asupra câtorva detalii: dacă îl montanți la centrala termică, fiți siguri că vasul este direct racordat la cazan. De asemenea, aveți grijă ca vasul/vasele de expaniune instalate să fie protejate de temperaturi foarte mici (îngheț). Un alt aspect: presiunea vasului de expansiune nu trebuie să fie mai mică decât cea a supapei de siguranță (instalația în care vreți să montați un vas de expansiune trebuie să aibă obligatoriu un astfel de dispozitiv).
În orice caz, consultați-vă întotdeauna cu firma sau cu instalatorul cu care colaborați, pentru a lua cele mai bune decizii cu privire la produsul care vi se potrivește.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

 

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450