Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Funcția inverter: ce este ea și la ce ajută?

Sunt atât de multe variante de aparate de aer condiționat pe piață, încât te simți depășit ori de câte ori dai o căutare pe net sau te plimbi prin magazinele specializate să îți cumperi unul. De care să iei, ce înseamnă funcția inverter etc?

functia inverter
functia inverter

Ne-am gândit să o luăm treptat și să explicăm pe înțelesul tuturor cele mai comune aspecte ale unui aparat de aer condiționat. Începem cu funcția inverter, că este adeoseori scoasă în evidență.

Cum astăzi suntem în căutarea aparaturii care consumă cât mai puține resurse, fie că o facem din considerente ecologice, fie doar pentru a reduce cheltuielile casei, inginerii care proiectează aparatele de aer condiționat au implementat o tehnologie nouă: invert.

Aerul condiționat cu funcția inverter își modifică continuu capacitatea de răcire, respectiv de încălzire (aerul condiționat poate fi folosit și pentru a încălzi încăperea), ducând astfel la costuri reduse de energie.

Concret, aerul condiționat clasic folosește un compresor cu o comandă simplă on&off (pornit/oprit). La pronirea aparatului, compresorul începe să răcească aerul la capacitate normală, până când atinge temperatura setată prin termostat, apoi se închide. Odată închis, aerul din încăpere începe ușor să se reîncălzească, trimițând un nou semnal aparatului să se deschidă pentru a readuce temperatura la valorile setate. Prin alternațele pornit-oprit, consumul de energie electrică este mai mare, întrucât aerul condiționat consumă constant aceeași cantitate de energie electrică, până când temperatura reajunge la valoarea setată.

Pe de altă parte, aerul condiționat cu funcția inverter dispune de un compresor complex, care la pornire are capacitate maximă și răcește aerul într-un timp mult mai scurt. Cu cât temperatura din cameră se apropie de valoarea setată cu ajutorul termostatului, compresorul începe să scadă viteza de lucru. Odată ajunsă temperatura la valoarea setată, compresorul lucrează la capacitatea minimă, însă în mod continuu, pentru a păstra temperatura constantă. În felul acesta, se economisesc resursele energetice cu până la 30%. Același lucru este valabil și atunci când aparatul de aer condiționat este setat pe funcția de încălzire.

Poate costurile de achiziție sunt puțin mai mari decât în cazul unui aparat de aer condiționat clasic, însă un aparat inverter te va ajuta să economisești pe termen lung.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450