Contactează-ne: 0745 086 450
0

Nu ai niciun produs în coș.

Boiler electric sau boiler termoelectric: ce să alegi?

Alegerea unui boiler electric sau a unuia termoelectric pare a fi simplă, însă sunt câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le aveți în vedere, astfel încât investiția să își aibă rostul.

boiler electric
boiler electric

Să vedem mai întâi de toate care este diferența dintre un boiler electric și unul termoelectric:

– boilerele electrice se folosesc de rezistențele electrice pentru a încălzi apa. Ele sunt printre cele mai folosite tipuri de boilere, întrucât instalarea lor este permisibilă în mai toate unitățile, fie ele familiale sau publice. Au capacități diferite de stocare a apei, astfel încât se pliază și pentru unul-doi utilizatori și pentru un grup mai mare.

– boilerele termoelectrice, spre deosebire de cele electrice, folosesc atât energia electrică, cât și pe cea termică (cu ajutorul unor serpentine). Asta înseamnă că el dispune de o rezistență electrică, dar poate fi conectat și la sistemul de încălzire al locuinței (fie că vorbim despre centrala termică, fie că vorbim despre sisteme cu panouri solare). Dacă este folosit doar pe baza rezistenței electrice, el se comportă ca un boiler electric, în schimb, dacă este racordat la unul dintre sistemele de încălzire, atunci el se va folosi, pentru încălzirea apei, de una sau două serpentine, în funcție de modelul achiziționat.

Acum că am văzut diferența, concluzia este următoarea: dacă nu aveți un sistem de încălzire al locuinței/biroului etc., atunci este potrivit un boiler electric. Dacă vreți să racordați boilerul a sistemul de încălzire, trebuie să instalați un boiler termoelectric.

Un alt criteriu pe care trebuie să îl aveți în vedere este numărul utilizatorilor. Astfel, aveți pe piață boiler cu capacități de la 10, 30, 50 litri până la 100, 120, 150, 200 litri etc.

De asemenea, când achiziționați un boiler, gândiți-vă și la spațiul de care dispuneți și locul unde va fi instalat. Și din punctul acxesta de vedere găsiți modele care pot fi instalate orizontal, vertical sau deasupra ori sub chiuvetă. Unele modele vin în varianta slim, astfel că ocupă foarte puțin loc în diametru, fără a afecta cantitatea de apă caldă produsă.

Înainte de achiziționarea oricărui obiect, asigurați-vă că ați prospectat foarte bine piața și nu ezitați să cereți sfaturile unor specialiști.

Sperăm că acest articol v-a fost de ajutor. Pentru alte lămuriri, ne găsiți și pe pagina noastră de facebook.

Preturile afisate pe site site contin T.V.A.

Despre Rotherm Grup

Rotherm Grup ofera beneficiarilor consultanta tehnica si furnizeaza echipamente termice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor, precum si echipamente pentru tratarea apei. Pe de alta parte, Rotherm Grup pune in practica o politica de preturi care vine in sprijinul cerintelor clientului, totodata punand la dispozitia beneficiarului stocuri permanente, montaj si service pentru echipamentele achizitionate.

Certificari

Informatii contact

SC ROTHERM GRUP SRL
Adresa: Iași, Blvd. C A Rosetti nr. 1, bloc 304, Tr. II, parter, cod postal 700141
CUI: RO 13499191
Registrul comertului: J 22/825/2000
Punct de lucru Iași: 0745 086 450
Punct de lucru București: 0723 285 564
Site: www.rotherm.ro
Email: office@rotherm.ro
Service: razvan.pencu@rotherm.ro
Comercial și Montaj: 0745086450